Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe steenbreker breekt en verwerkt tot 600 ton per uur

Wirtgen heeft een nieuwe steenbreker voor de wegenbouw geïntroduceerd. De WRC 240(i) breekt ter plekke bestratingslagen en steenachtige bodems en produceert in een continu proces een homogeen mengsel. De werkbreedte van 2.320 mm en een werkdiepte tot 510 mm maken een productie mogelijk tot 600 ton per uur.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-03T122114.130
Wirtgen

Naast het breken van asfalt, rotsen en stenen kan de machine in dezelfde werkgang cement en water toevoegen, bijvoorbeeld bij de voorbereiding van funderingslagen. De machine kan ook worden gebruikt voor bodemstabilisatie. Voor deze toepassing worden de voorgestrooide bindmiddelen zoals kalk of cement in de bestaande grond met onvoldoende draagkracht gemengd, ter plaatse omgezet in een hoogwaardig bouwmateriaal en gelijkmatig achter de machine gestort. De belangrijkste taak van de WRC is het granuleren en mengen van een verscheidenheid aan bodems en lagen tot een homogeen eindproduct in een continu proces. Dat resulteer in kortere bouwtijden, behoud van grondstoffen en een lagere CO₂-uitstoot.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten