Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe technologie voor middelgrote bulldozers van Cat

Caterpillar kondigt twee upgrades van technologiepakketten aan voor zijn lijn middelgrote bulldozers. Vanaf begin 2024 zal het pakket Cat Assist met ARO (Attachment Ready Option) standaard worden geleverd op de Cat® D4, D5, D6, D6 XE en D7 modellen. Bovendien biedt een nieuwe optie Cat Grade met 3D Ready meer flexibiliteit voor klanten die upgraden naar Cat Grade met 3D op de D4, D5 en D6 dozermodellen.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-12T133739.227
Caterpillar

Cat Assist met ARO is nu standaard en zorgt ervoor dat elke nieuwe Cat D4 - D7 bulldozer is uitgerust met het pakket Assist-functies die gemakkelijk kunnen worden opgewaardeerd naar Cat Grade 3D. Deze functies omvatten:

  • Stabiel blad - Maak finishen gemakkelijker
  • Tractiecontrole - Verminder het slippen van de rupsen om slijtage te minimaliseren
  • Auto Carry - Maximaliseert de bladbelasting
  • Bladbelastingsmonitor - Machinistondersteuning voor productiviteit
  • Slope Assist - Houdt bladhoeken vast zonder GPS
  • Steer Assist - Blijft automatisch recht dozeren
  • ARO - Sensoren (IMU's) op machine voor GPS-capaciteit

Cat Grade met 3D maakt gebruik van een GPS-signaal om automatisch de hef- en kantelbewegingen van de bladen aan te passen, zodat machinisten sneller kunnen ontwerpen, tijd besparen en de kosten van nabewerking, arbeid en materialen verlagen. De nieuwe Cat Grade met 3D Ready optie omvat alle hardware die nodig is voor het 3D-systeem en wordt geïnstalleerd en getest vanuit de fabriek geleverd. De optie omvat ingebouwde sensoren, GNSS-antennes en -ontvangers, en een 10 inch (25,4 mm) display met aanraakscherm. Hierdoor kan de 3D Ready hardware snel worden bijgewerkt tot een compleet Grade met 3D-systeem met de aanschaf van de benodigde licenties via de Cat dealer.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten