Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Rupslader met quad-banden

Bobcat toonde onlangs op zijn eigen Demo Days in Tsjechië enkele nieuwe ontwikkelingen. Eén van de conceptmachines die werden gedemonstreerd was de Quad-rupslader met quad-rupsbanden die op het frame van Bobcat-schrankladers zijn vastgeschroefd. Het bolt-on/bolt-off ontwerp van de quad-rupsbanden zorgt ervoor dat deze machines nog veelzijdiger kunnen worden aangepast aan de omgeving en de toepassingen waarin ze werken. Op de Demo Days konden klanten deze concept quad-tracked machines testen en feedback geven. Op dit moment is de quad-track machine nog slechts een concept in de evaluatiefase, maar het toont aan dat Bobcat in staat is om nel concepten te bouwen, te demonstreren en te evalueren.

Rupslader met quad-banden
www.tomashercog.com

Afstandsbediening

Een andere opwindende Bobcat-ontwikkeling op de Demo Days in Tsjechië was het MaxControl-systeem, een nieuwe, op IOS (Apple) gebaseerde, plug and play afstandsbediening. Die maakt gebruik van een smartphone om Bobcat-laders te bedienen. Dankzij zijn gelijkenis met gaming joysticks of een Xbox-controller zorgt Bobcat MaxControl ervoor dat het op afstand bedienen van Bobcat-laders spelenderwijs gaat.



Voor bestuurders die Bobcat MaxControl gebruiken, betekent dit dat ze niet in en uit de machine moeten stappen om poorten te openen; de machine te parkeren; haar op een trailer te laden of om materiaal op te pikken dat is uitgegraven terwijl ze in een graafmachine zitten. Het systeem is in Noord-Amerika slechts in beperkte mate gelanceerd en bevindt zich voor o.m. Europa in de testfase.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten