Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

SMO pakt uit met website voor asbestzeven

SMO uit Eeklo verkoopt reeds geruime tijd kleine asbestzeven en heeft voor deze productgroep een afzonderlijke website gemaakt op www.asbestzeef.com.

smo

De compacte asbestzeven zijn vooral bestemd om mee te nemen naar sites waar onderzoek moet worden gedaan op de concentratie van asbest in de bodem. Doorgaans worden daar dan putten of sleuven gegraven en dan wordt het materiaal over een schudzeefmachine met zeefnet van 20 bij 20 mm gelegd. Voor het bodemonderzoek wordt dan op het zeefdek een visuele inspectie uitgevoerd. Na het zeven worden ook stalen genomen en opgestuurd naar het labo voor analyse.

Bij zo’n bodemonderzoek naar asbest gaat het al bij al over heel kleine hoeveelheden. Het volume is afhankelijk van vele factoren (type materiaal, vochtigheid, zeeffracties …) maar gemiddeld kan je met een asbestzeef van SMO zowat 10 m³ per uur afzeven. Ze kunnen gevoed worden met de schop of met een mini- of schranklader. Alle asbestzeven zijn makkelijk te verplaatsen. Twee van de vier modellen worden op een trailer aangeboden. Deze asbestzeven worden elektrisch aangedreven (220 V).

Je kan deze machines na gebruik gewoon afspuiten. De optionele verneveling (waterpomp en –tank) dient vooral voor het gebruik van de zeef tijdens heel droog weer. Om te voorkomen dat (asbest)stof(deeltjes) rondvliegen moet de te controleren grond een minimum vochtpercentage hebben van 10%.

Het ‘gewone’ gamma schudzeefmachines van SMO vind je op www.flexiever.be, de gespecialiseerde site voor asbestzeven is www.asbestzeef.com.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten