Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Spuitpomp met Stage V-dieselmotor

Gorman-Rupp Europe heeft de opvolger van de spuitpomp 82H52 geïntroduceerd: de Gorman-Rupp 82-45-702. De set is voortaan uitgerust met een watergekoelde tweecilinder-dieselmotor die voldoet aan de Stage V-emissie-eisen en is daarmee schoner, zuiniger en stiller dan ooit.

Spuitpomp met Stage V-dieselmotor
Al vele jaren is de Gorman-Rupp 82H52-spuitpomp een populaire keuze voor bouw en industrie. Of het nu gaat om spuiten van filterbuizen voor bronbemalingen, hogedrukreiniging of algemene pomptoepassingen, de 82-serie pomp is altijd een geliefde pomp geweest. 

Stage V

Nieuwe voorschriften voor uitlaatemissies hebben Gorman-Rupp Europe ertoe aangezet een nieuwe versie van deze populaire pompset te ontwerpen. Het hart van deze set, de Gorman-Rupp 82H52 pomp, is hetzelfde gebleven en staat bewezen garant voor jarenlang gebruiksplezier. Omdat de pompset opnieuw ontwikkeld moest worden, heeft Gorman-Rupp Europe ervoor gekozen om direct enkele praktische verbeteringen door te voeren. Door de nieuwe motor is het gewicht iets toegenomen, maar het zwaartepunt is aangepast. Daarmee is de 82-45-702 nog makkelijker te verplaatsen en wendbaarder. Voorts is deze pompset op wielen uitgerust met een omkasting, waardoor het geluidsniveau wordt gereduceerd en de draaiende delen beschermd zijn.
 
De 82-45-702 heeft een aansluitmaat van 2”, en biedt maximaal 45 m3/h debiet of 64 mWk opvoerhoogte.
 
Gorman-Rupp Europe heeft productievestigingen in België (Suarlée) en Nederland en verkoopkantoren in heel Europa. 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten