Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

SsangYong verlengt laadbak van Musso

SsangYong introduceert na de Musso ook de Musso Grand-pick-up met een langere laadbak en verhoogd laadvermogen. Deze Musso Grand steunt op dezelfde architectuur als de nieuwe Rexton en de vorig jaar geïntroduceerde Musso van SsangYong en gebruikt dezelfde body-on-frame-constructie voor deze extreem sterke pick-up die uitstekende offroadprestaties en veiligheid biedt dankzij het quad-framekoetswerk en vierwielaandrijving. Deze Musso-variant zal op korte termijn op de markt komen in Europa.

Musso Grand Ext 05

De wielbasis van de Musso Grand is 11 cm langer dan die van de Musso en de laadbak is 31 cm langer. Het laadvolume en -vermogen bedragen respectievelijk 1.262 liter en 1.062 kg (tegenover 850 voor de Musso).



De nieuwe Musso Grand wordt aangedreven door een turbodieselmotor van 2,2 liter die wordt gebouwd door SsangYong, met een maximumvermogen van 181 pk en een koppel van 400 Nm. Hij is verkrijgbaar met naar keuze een manuele zesversnellingsbak of een Aisin-zestrapsautomaat. De veiligheidsuitrusting bestaat uit o.m. rijstrookwisselassistentie, een waarschuwing voor achteropkomend dwarsverkeer en een dodehoekwaarschuwing om ongevallen te helpen voorkomen. De vierwielaandrijving kan rijdend worden ingeschakeld.



De Musso Grand is volgens SsangYong verrassend goed uitgerust in vergelijking met andere pick-ups en biedt bovendien veel schouder- en beenruimte. Voor meer luxe en comfort zijn de stoelen bekleed met nappaleer. Voorts is hij uitgerust met een hypermodern infotainmentsysteem met een hd-scherm van 9,2 duim, Apple CarPlay, Android Auto, wifi-spiegelfunctie en bluetooth.


 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten