Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Stalenrijplaten.be bewandelt nationale en internationale wegen

Stalenrijplaten.be is actief in de verhuur en verkoop van (stalen en kunststoffen) rijplaten en (houten) draglineschotten. Zowel nationaal als internationaal worden vanuit de vestiging in Temse jaarlijks duizenden werven in de bouw, industrie en events voorzien van rijplaten of schotten.

stalenrijplaten2020

Een stalen rijplaat heeft uiteenlopende toepassingen. Zo worden ze gebruikt als werfinrichting, om de werf in alle omstandigheden toegankelijk te houden. Maar ze dienen eveneens als bescherming van de ondergrond, meer bepaald tegen verzakking of beschadiging, als tijdelijke verharding voor een werkplatform, … . De verschillende afmetingen en diktes laten optimalisatie naar gebruik en transport toe. Kunststof rijplaten zijn dan weer zeer licht en kunnen bijgevolg makkelijk vervoerd en gemanipuleerd worden. Diverse uitvoeringen en afmetingen in het gamma bieden ook hier voor elke toepassing een oplossing. Ten slotte zijn er ook de houten dragline schotten, vervaardigd uit azobe (hardhout). Deze worden gebruikt wanneer de ondergrond zeer slecht is en/of de belasting zeer zwaar. Voor tijdelijke overbruggingen kunnen ze bij oordeelkundig gebruik als brug gebruikt worden.

Transport en plaatsing

Het bedrijf beschikt over een eigen transportdienst, wat het in staat stelt om flexibel leveringen en/of plaatsingen uit te voeren. De kraanopleggers met stuurassen van Stalenrijplaten.be kunnen tot circa 24 ton per vracht vervoeren. Indien nodig worden zij voorzien van trekkers met 4x4-aandrijving, zo kunnen zelf moeilijk berijdbare terreinen bediend worden. Voorts is er steeds een afstandsbediening aanwezig, waardoor de chauffeur vanop zijn kraan de trekker-oplegger combinatie kan verplaatsen.

De stalen rijplaten of dragline schotten worden volgens het legplan van de klanten geplaatst, zij kunnen dus gewoon toekijken hoe alle werkzaamheden uitgevoerd worden. Ook kunststof rijplaten kunnen aangeleverd worden; daarbij staat de klant echter zelf in voor de plaatsing. Afhalen van de goederen is natuurlijk ook mogelijk. Het vervoer wordt dan ingeladen met de vorkliften van het bedrijf. De platte opleggers kunnen tot zowat 30 ton per vracht vervoeren. Deze dienen dan op de werflocatie gelost te worden door de klant of het bedrijf.

www.stalenrijplaten.be

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten