Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

TopOff opnieuw baanbrekend met ‘Thriller’.

Tijd is een kostbaar goed en dat is in de bouwsector niet anders. In de inherente geest van innovatie en vooruitgang ontwikkelde TopOff met trots ‘Thriller’, een letterlijk baanbrekende machine, ontworpen om op meesterlijke wijze de techniek van het resonant breken van gewapend en ongewapend beton uit te voeren. Snel en tegelijkertijd ook uiterst lokaal breken, zodat naast- en onderliggende structureren gevrijwaard blijven van schade, vermijdt niet alleen onnodige kosten, maar bespaart ook nog eens heel wat tijd, wat het rendement van het project vanzelfsprekend ten goede komt.

Thriller---3_ok

‘Thriller’ maakt gebruik van de kracht van resonantie en overstijgt de traditionele sloopmethoden met chirurgische precisie en snelheid tot gevolg. Deze wereldprimeur resoneert op frequenties die nauwkeurig afgestemd zijn op de natuurlijke frequenties van betonconstructies waardoor het materiaal in de kern effectief wordt verzwakt en tezelfdertijd zowel de fundering als omliggende structuren en de omgeving volledig intact laat.
Gewapend of ongewapend beton - tot 2.500 m²/dag - worden met wetenschappelijke finesse moeiteloos ontmanteld. In één en dezelfde beweging wordt de wapening helemaal losgetrild waarna die gewoon geraapt, samengeknepen en afgevoerd kan worden. Op het vlak van recyclage en met een circulaire economie in gedachten is dat uiteraard een grote troef.
 
Hoewel de TopOff machine splinternieuw is, bewees ‘Thriller’ nu reeds de inherente degelijkheid en snelheid op de luchthaven van Malle en op de A1 in Lübeck (Duitsland). De projecten volgen elkaar in sneltempo op. Maar ook over de grens blijft ‘Thriller’ hoge ogen gooien. De machine is nog relatief vers op de markt, maar het gaat snel. Innoveren zit TopOff in het DNA en dat bewijst deze revolutionaire ontwikkeling opnieuw.

Thriller---4_ok
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten