Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Van Haut introduceert nieuwe Sany-modellen

Van Haut startte 30 jaar geleden met de import van bouwmachines voor verschillende gerenommeerde merken op de Belgische markt. Sinds enkele jaren verdelen ze ook graafmachines van Sany op de Belgische markt. Net vóór het jaareinde lanceert Sany nog een aantal nieuwe modellen voor de Europese markt: de SY26U (2,6 ton), de SY50U (5,4 ton) en de SY215C (22 ton).

van haut hoofdfoto
De SY26U is het langverwachte kleine broertje van de SY35U die zijn sporen reeds verdiend heeft. De ‘U’ in de benaming staat bij Sany voor een binnendraaier. Sany luisterde naar de wensen van de Europese gebruikers en stuurde daarvoor zelfs een team ingenieurs van de O&O-afdeling op pad bij verschillende Europese klanten, waaronder ook enkele Belgische. Het resultaat is een machine die heel goed beantwoordt aan de noden van Europese machinisten.

De SY26U in enkele cijfers: gewicht: 2.650 kg; breedte: 1,55 m; maximale reikwijdte: 4,85 m; maximale graafdiepte: 2,82 m.

De machine heeft dezelfde driecilinder Tier 4f-dieselmotor van 18.2 kW (24,7 pk) van Yanmar die in de SY35U te vinden is.

Grote broer

De SY50 vervolledigt de familie aan de bovenkant als grotere broer van de SY35U. De gelijkenissen zijn dan ook treffend. Maar waar men aan de buitenkant geen verschil ziet met het prototype dat reeds te bewonderen was op de Matexpo-stand van Van Haut in september, werd aan de binnenkant nog heel wat aangepast. De eerste fieldtests met de prototypes gaven immers aan dat klanten een performantere machine met meer power verkozen. Om hieraan tegemoet te komen, werd dan ook het volledige hydraulische systeem opnieuw ontworpen, zodat de 29 kW (39,6 pk) van de viercilinder Yanmar-motor optimaal benut kan worden.

De SY50 in enkele cijfers: gewicht: 5.400 kg; breedte: 1,96 m; maximale reikwijdte: 5,88 m; maximale graafdiepte: 3,43 m.

Upgrade

De nieuwe SY215C is een upgrade van het bestaande model met dezelfde naam. In plaats van de viercilindermotor van Isuzu wordt deze machine immers nu ook geleverd met een zescilindermotor van 122 kW (166 pk) van Cummins die een volledig vernieuwd hydraulisch systeem aandrijft. Dit resulteert in een stille en uiterst precieze machine die toch de nodige power in huis heeft voor het zware werk. Voorts kreeg de machine nog een facelift met zaken zoals led-lampen, vernieuwde bedieningsconsole, betere cabine-layout en een licht gewijzigde styling.

De SY215C in enkele cijfers: gewicht: 22.600 kg; breedte: 3,08 m met rupsen van 700 mm breed; maximale reikwijdte: 9,95 m; maximale graafdiepte: 6,6 m.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten