Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Van Laecke Machines verdeelt FAE

Van Laecke Machines uit Zedelgem is de nieuwe Belgische invoerder van de aanbouwdelen van FAE. De Italiaanse producent heeft een uitgebreid aanbod dat kan gesplitst worden in frezen voor bosbouwtoepassingen en machines voor industrieel gebruik. De machines kunnen aangebouwd worden op tractoren (80 tot 500 pk), graafmachines (1,5 tot 35 ton), schrankladers (40 tot 120 pk) en speciaal omgebouwde dragers.

Van Laecke

Van Laecke Machines zag het levenslicht in 1990. Het bedrijf startte met de verkoop en onderhoud van tractoren en oogstmachines. Later breidde het aanbod uit met kwaliteitsvolle graaf- en grondverzetmachines. Van Laecke Machines is reeds jarenlang invoerder van materieel van Terex Schaeff, Hyundai en Terex-overslagkranen. Behalve in machines voor de bouw specialiseert Van Laecke Machines zich ook in groentenoogstmachines van Ploeger.

In het bosbouwprogramma biedt FAE verschillende machines aan die zowel bovengronds als ondergronds kunnen werken. Elk met hun eigen specialiteit van kleppelen, wegfrezen van boomwortels tot het verbrijzelen van stenen. FAE staat voor uitmuntende kwaliteit, dit o.m. door beitelhouders met lange lasoppervlaktes en beitels die door hun unieke ontwerp de lassen beschermen.

Het aanbod wordt vervolledigd met vier machines gespecialiseerd voor industriële toepassingen, met o.a. een industriële stabilisatiefrees. De industriële FAE-frezen hebben een mobiele rotor die de machine toelaat om flexibel op zowel 10 cm als op maximaal 50 cm diep te werken. De cardanaandrijving van de mobiele rotor beweegt niet op en neer, dit maakt deze freesmachine uniek in zijn segment. Het is volgens Van Laecke Machines de enige op de markt die op deze diepte kan frezen. Het paradepaardje van deze reeks is de Multitask-frees die kan stabiliseren, stenen breken en asfalt frezen in  één beweging.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten