Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Vandenbussche koopt drie torenkranen

Aannemer Vandenbussche uit Aalter bestelde onlangs liefst drie nieuwe torenkranen. De algemene aannemer brengt op die manier het totaal aantal bouwkranen in eigen bezit op 21.

vandenbussche
x-default

De aannemer kocht twee exemplaren van de 150 ecb8 en één 250 ecb12 van Liebherr. Ecb duidt aan dat het gaat over spitsloze kranen, waardoor bij projecten met verschillende kranen deze dichter boven elkaar kunnen draaien. De 8 en 12 staan voor het maximale hijsvermogen uitgedrukt in ton. De 150 en 250 staat voor ton/meter.

Het zijn Litronic-kranen, waarbij de kraan via frequentie gestuurd wordt en ze gelijkmatig stroom opneemt en niet in pieken. Voorts zijn de kranen uitgerust met het LiDAT-plus-opvolgsysteem, een radiosturing met teruglezing en een centrale smering met elektrische pomp. “Dit is een serieuze investering. Met meer dan 20 kranen in eigen bezit kunnen we via een goed georganiseerde planning bijna al onze bouwwerven bedienen met een eigen torenkraan. Door de steeds grotere werven en de steeds kortere planningseisen zetten we ook al vaker twee of meer torenkranen tegelijk in op één bouwplaats”, vertelt operationeel directeur Kristof Defruyt.

“We zijn ervan overtuigd dat het een absoluut voordeel is om als aannemer niet alleen zelf de geschikte mensen in dienst te hebben, maar ook voldoende en het juiste materieel. We kiezen ook bewust voor de meest betrouwbare torenkranen op de markt. Op die manier kan men steeds zelf kort op de bal spelen en op de meeste geschikte manier de projecten aanpakken, zonder steeds afhankelijk te zijn van externe factoren”, besluit Defruyt.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten