Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Vier nieuwe CASE compacte wielladers

De vier nieuwe Evolution-modellen uit de F-serie halen hogere rijsnelheden en zijn uitgerust met een verbeterde bestuurderscabine: een vernieuwde monitor, verbeterde elektrohydraulische bedieningselementen met slimme functies en een reeks connectiviteitstoepassingen die voorheen alleen op grotere modellen te zien waren.

Ontwerp zonder titel (2)
Case

verschillende rijsnelheden, 20 km/u in standaarduitvoering en optioneel 40 km/u voor klanten die zich snel tussen locaties willen verplaatsen. De hogere rijsnelheid is ideaal voor loonwerkers die hoogwaardige uitrustingsstukken met constante snelheid gebruiken, zoals bij het sneeuwruimen.  In combinatie met de optionele Ride Control-armvering zorgen de hogere rijsnelheden ook voor een hogere productiviteit bij laad- en transportwerkzaamheden, waarbij machines snel materiaal naar een laad- of opslaggebied overbrengen.

De 21F wordt aangedreven door een Stage V FPT-dieselmotor en beschikt over een vermogen van 43 kW (58 pk) en een koppel van 245 Nm. Dit loopt op tot 48 kW (64 pk) en 261 Nm in de 121F, met een maximum van 55 kW (74 pk) en 316 Nm in de 221F en de 321F. De grotere modellen worden geleverd met nieuwe modulaire assen, verkrijgbaar met sperdifferentiëlen met beperkte slip of een sperdifferentieel met 100% lock voor maximale tractie op moeilijk terrein. Ze zijn voorzien van natte meerschijvenremmen met een hydraulisch geloste parkeerrem, wat zorgt voor meer veiligheid en minder inspanning voor de machinist.

Evolution-wielladers kennen een Eco-rijmodus, waarbij het motortoerental wordt beperkt tot 1700 tpm voor een lager brandstofverbruik en lagere uitlaatemissies. 

Bediening 

Er worden twee cabine-interieurs aangeboden, beide standaard voorzien van ROPS- en FOPS-niveau 2- bescherming. Het Deluxe-cabine-interieur omvat extra opbergruimte rond de stoel, met volledige hoogteverstelling voor het stuur en een verstelbare polssteun, zodat alle chauffeurs de meest comfortabele positie kunnen vinden om de hele dag te kunnen werken.

Een alles-in-één elektrohydraulische joystick regelt alle bak- en laderarmfuncties, terwijl de verbeterde personenauto-achtige monitor duidelijke toegang biedt tot alle belangrijke machinefuncties en systeembedieningen. Een membraantoetsenbord, vergelijkbaar met dat van grotere CASE-machines, brengt alle bedieningselementen binnen handbereik van de machinist, zonder dat hij de polssteun behoeft te verlaten.

Dankzij het ruime interieur blijft de cabine uit de F-serie laag genoeg voor transport tussen werklocaties en biedt de machinist snelle en gemakkelijke toegang. De totale hoogte van de 21F en 121F bedraagt slechts 2,46 meter, terwijl de 221F 2,63 meter hoog is en de 321F in totaal 2,68 meter.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten