Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Volkswagen Crafter is Best Professional Van

De Volkswagen Crafter haalde het bij de verkiezing Best of Van 2018 van Transportmedia van acht concurrenten en is het lichte bedrijfsvoertuig dat het populairst is bij de Belgische professionals. De uitreiking van deze award in Groot-Bijgaarden werd bijgewoond door ruim 500 professionals.

volkswagen hoofdfoto

Volkswagen ging zijn eigen weg met de jongste Crafter en bundelde al zijn ervaring in de zwaarste klasse lichte bedrijfsvoertuigen. Het gamma is bijzonder ruim inzake basisvarianten (gesloten bestelwagen, combi, chassis/cabine) en aandrijving (voor- of achterwielaandrijving en 4×4).

Voor de aandrijving wordt de bekende 2-liter diesel gebruikt met 102 tot 177 pk, die nu ook aan een moderne achttraps-automaat kan gekoppeld worden. De Crafter is tevens een uitstalraam voor alle veiligheidsvoorzieningen die er op de markt beschikbaar zijn.

De prijzen voor tweede en derde laureaat gingen respectievelijk naar de Ford Transit Custom en de MAN TGE. Vorig jaar werd de Ford Transit 2T nog tot beste bestelwagen gekroond.

Bouwbedrijf Galère uit Chaudfontaine werd dit jaar de beste fleet-owner en volgt zo Vaillant Belgium op. Op het podium van dit jaar stonden nog twee bedrijven uit de bouwsector: APK uit Overpelt en Thomas & Piron uit Paliseul.

Nieuw bij deze tweede editie van Best of Van was de award voor de Best Professional Pick-up. De Ford Ranger Black Edition won deze eerste trofee. Er waren vier kandidaten: de Ford Ranger Black Edition, de Mercedes X-Klasse, de Renault Alaskan en de Volkswagen Amarok.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten