Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Volvo CE gaat elektrisch voor compacte graafmachines en wielladers

Bauma is het eerste grote evenement sinds de recente bekendmaking dat Volvo Construction Equipment (Volvo CE) elektrisch gaat met de compacte graafmachines en wielladers.

Volvo gaat Electrich

Hiermee is dit Zweedse merk de eerste fabrikant van bouwmachines die inzet op een elektrische toekomst voor het compacte gamma. In München worden de eerste twee elektrisch-hydraulische machines getoond, gevolgd door een stapsgewijze introductie op de markt vanaf 2020.

Graafmachines staan bij Volvo CE in het middelpunt van de belangstelling. Nieuwe modellen die op de beurs geïntroduceerd worden, zijn o.a. de EC200E (een échte 20-tonner tussen de EC180 en EC220) en de minigravers EC15 tot EC20E. Alsof dat nog niet genoeg is wacht tevens de baanbrekende introductie van de EC300E Hybrid hydraulische-hybride graafmachine én die van een EC220E die is uitgerust met een semi-geautomatiseerde Volvo Active Control-giek en -bak voor een efficiënter graafproces. Voorts richt de producent veel aandacht op de wegenbouwmachines, waaronder de ultracompacte asfaltafwerkmachines P2840D en P2880D ABG.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten