Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Volvo levert eerste elektrische trucks

Volvo Trucks leverde zopas zijn eerste volledig elektrische voertuigen. Een vuilniswagen werd geleverd aan het Zweedse recyclingbedrijf Renova en een distributietruck aan het logistieke bedrijf DB Schenker en zijn partner TGM.

volvo film

De Volvo FL Electric trucks maken deel uit van een vooraf ontwikkelde serie in samenwerking met geselecteerde klanten. De serieproductie van de Volvo FL Electric en zijn krachtigere broer, de Volvo FE Electric, begint in de tweede helft van dit jaar met een beperkt aantal vrachtwagens voor de Europese markt.

De afwezigheid van motorgeluid en uitlaatemissies dragen bij tot betere werkomstandigheden voor de chauffeurs en een stillere, schonere stedelijke omgeving.

“Onze nauwe samenwerking met chauffeurs en klanten heeft ons in staat gesteld om op korte tijd elektrische transportoplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de hoge vereisten op het vlak van prestatie, rijafstanden, ladingsbehandeling en gebruik van het voertuig”, stelt Roger Alm, president van Volvo Trucks.

De chauffeurs die de elektrische trucks bedienen, hebben de gelegenheid gehad om ze, als onderdeel van de operatortraining, te testen voor de levering. “De chauffeurs waren vooral onder de indruk van de snel reagerende aandrijflijn, de snelle en naadloze versnelling en het lage geluidsniveau”, vat Roger Alm samen.

“We zullen ons geëlektrificeerde aanbod blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd verminderen we gestaag de milieu-impact van onze diesel- en gasaangedreven trucks, voornamelijk door energiezuinige aandrijflijnen “, zegt Alm.

De Volvo FL Electric en Volvo FE Electric zijn ontwikkeld voor distributie, afvalverwerking en andere toepassingen in stadsvervoer. De Volvo FL Electric heeft een capaciteit van 16 ton (bruto voertuiggewicht), terwijl de Volvo Electric FE 27 ton (bruto voertuiggewicht) capaciteit heeft.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten