Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Volvo’s grootste rupsgraver voldoet aan Stage V

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) is klaar om zijn grootste rupsgraafmachine, de EC950F, wereldwijd te leveren. Dankzij de nieuwe Volvo D16-motor voldoet deze 90-tonner aan de Stage 5-normen.

Volvo’s grootste rupsgraver voldoet aan Stage V
© VolvoCE AA All Rights Reserved

Volvo lanceerde de vorige generatie van deze 90-tons machine, de EC950E, op de Bauma in 2016. De nieuwe EC950F heeft een 16 liter motor met een vermogen van 449 kW (603 pk) bij 1.650 omwentelingen per minuut.

De ECO-modus draagt bij tot een efficiënt brandstofverbruik, maar de operator kan nog vijf andere modi kiezen. In de standaardconfiguratie heeft de machine een 7,25 m lange giek en een 2,95 m lange arm. Het standaard graafbereik ligt dan op meer dan 12 m ver en 7 m diep. De maximale uitbreekkracht bedraagt 424 kN en de opbreekkracht 408 kN. Met een giek van 8,4 m ligt het graafbereik op iets meer dan 14 m ver en bijna 9 m diep. De uitbreek- en opbreekkracht bedraagt dan respectievelijk 341 en 350 kN.



Voorts zijn er de klassieke verbeterpunten: meer hydraulische kracht, lager verbruik, meer comfort in de cabine, makkelijker onderhoud, betere zichtbaarheid rondom de machine, …

De bakken voor deze 90-tonner hebben een inhoud van 3,9 tot 7 m³.
Volgens de uitrusting en uitvoering weegt de machine tussen de 91 en 95 ton. Deze rupsgraver is 4,46 m breed.

Uiteraard zijn er tal van Heavy Duty- en zelfs Extreme Duty-uitrustingen beschikbaar en voor deze machine kan Volvo CE zelfs uitrustingen op maat aanbieden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten