Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Wacker Neuson gaat voor elektrisch op Bauma

Wacker Neuson Group biedt de Bauma-bezoekers op stand FN.915 een ‘elektriserende’ tour langs het uitgebreide productassortiment. Op de stand van Wacker Neuson en Kramer zal de zero-emissielijn de belangrijkste attractie zijn.

Wacker Neuson gaatpsd

Wacker Neuson en Kramer presenteren in München een heuse ‘zero emission boulevard’, die door de hele stand loopt en voorzien is van verschillende interactieve stations. Zo maken de bezoekers van Bauma kennis met een uitgebreide keuze aan accutrilstampers of -trilplaten en elektrische minigravers, wielladers en dumpers. De nieuwste toevoegingen aan het assortiment zijn de trilstamper AS60e en trilplaat AP2560e. Beide machines zijn uitgerust met de accu van Wacker Neuson. Er kunnen met deze verwisselbare accu voortaan zes producten van stroom worden voorzien, wat de apparatuur voor klanten nog weer voordeliger maakt.

Andere producten in het emissievrije assortiment zijn de minigraver EZ17e en wieldumper DW15e. “Uitlaatgassen zullen een almaar heikeler thema worden, vooral in stedelijke gebieden. Met onze emissievrije oplossingen zitten onze klanten altijd goed. We lanceren een emissievrije machine pas als we zeker weten dat er een hele dag op één acculading gewerkt kan worden en dat de apparatuur zichzelf binnen drie jaar terugverdient”, zegt Alexander Greschner, cso van de Wacker Neuson Group.

Een andere innovatie die op de Bauma wordt getoond, draait – letterlijk – om de bestuurder en de veiligheid op de bouwplaats. Wieldumpers met een laadvermogen tussen 6 en 10 ton worden voorzien van Dual View. De bestuurder kan hierdoor snel en eenvoudig de bedienings- en zitconsole 180° draaien om andersom te gaan zitten. Ze hebben daardoor bij het vervoeren, laden en lossen van materiaal altijd duidelijk zicht in de rijrichting. Wacker Neuson lanceert dit concept op de Bauma voor alle Europese markten tegelijk. “We hebben nog andere verrassingen in petto voor de bezoekers van onze stand, zoals een elektrische wieldumper. Maar we willen natuurlijk nog niet alles verklappen”, belooft Greschner. Kramer lanceert in ieder geval de 5065 en 8095 met Stage V-motor én een grote Kramer-teles­cooplader die tot 5 m hoogte reikt.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten