Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Wacker Neuson heeft een binnendraaier op batterij

Wacker Neuson stelt zijn eerste volledig elektrische minigraver voor op Intermat. De EZ17e presteert zoals een minigraver op diesel. De machine is vanaf volgend jaar beschikbaar.

wacker neuson hoofdfoto

Met deze elektrische binnendraaier bouwt Wacker Neuson zijn gamma van machines op accu nog uit. Dat bestaat uit twee stampers, een graver, twee wielladers, een rupsdumper en een trilplaat.

De EZ17e van Wacker Neuson kan alle werk verzetten op zijn batterij. Maar deze binnendraaier kan tijdens de werkzaamheden ook aangesloten blijven op het stroomnet of zelfs opgeladen worden terwijl er gewerkt wordt. Daardoor kan met deze machine gewerkt worden in zones waar geluidshinder en de uitstoot van fijn stof uitgesloten zijn, zoals in de buurt van ziekenhuizen en scholen.

Deze minigraver is een binnendraaier, wat hem ideaal maakt voor opdrachten in beperkte ruimtes, zoals te renoveren gebouwen en tunnels. Alle hydraulische functies zijn bij deze elektrische versie net zo krachtig als in de dieselvariant. De lithium-ionbatterij wordt geïntegreerd in het bestaande motorcompartiment. De EZ17e weegt bijna net zo veel als de dieselversie en kan makkelijk met een trailer vervoerd worden.

De EZ17e heeft een batterij die met een volle lading volgens Wacker Neuson een klassieke werkdag kan gebruikt worden. De batterij kan ‘s nachts opgelaad worden aan een klassieke stekker (110-230 V) of in amper vier uur op hoogspanning. Het onderhoud is heel makkelijk, wat deze machine heel geschikt maakt voor verhuurbedrijven.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten