Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Willy Naessens koopt 31 stroomgroepen met Stage V-motoren

Intermetal Motor leverde zopas bij aannemer Willy Naessens de eerste van 31 stroomgroepen die uitgerust zijn met een Stage V-motor. Willy Naessens is daarmee volgens Intermetal Motor de eerste grote bouwaannemer in België die op zo’n schaal kiest voor de meest milieuvriendelijke stroomgroep die momenteel op de markt beschikbaar is.

Willy Naessens koopt 31 stroomgroepen met Stage V-motoren
“Deze keuze past in de bedrijfsstrategie om bij alle aspecten van een bouwproject voorkeur te geven aan processen, werkwijze en machines met een zo laag mogelijke impact op het milieu”, stelt Willy Naessens zelf.
 
Hoewel er tijdens de transitieperiode nog gekozen kan worden voor het inbouwen van Stage IIIA-motoren kiest Willy Naessens reeds voor stroomgroepen met een milieuvriendelijkere Stage V-motor. 
Deze Stage V-motoren hebben een lager verbruik en lagere uitstoot.  Na een transitieperiode die loopt tot eind 2020 (eind 2021 voor de modellen van 60 tot 130 KVA) moeten alle nieuw geleverde motoren in stroomgroepen aan deze Europese emissienorm voldoen.
 
Behalve de Stage V-motor van Yanmar hebben de 31 stroomgroepen volgende opties: een versterkt rental-chassis  dat zorgt voor minder kans op beschadiging tijdens het manipuleren van de machine; een warmgegalvaniseerde omkasting ter voorkoming van roestvorming bij opereren in bv. zoute omgevingen, een demonteerbare dieseltank die het reinigen (bij bv. algenvorming in biodiesel) van de tank vereenvoudigt, een driewegkraan voor aansluiting van externe tank met snelkoppelingen (langere autonomie bij continu gebruik) en een automatische stopfunctie die vermijdt dat de groep ’s avonds blijft draaien. 
 
Willy Naessens doet voor zijn stroomgroepen reeds jarenlang een beroep op de expertise van Intermetal Motor nv uit Ooigem. 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten