Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Willy Naessens koopt vier funderingsmachines

De Willy Naessens Group kocht onlangs liefst vier funderingsmachines. Deze machines, ook wel palenmachines genoemd, kunnen palen in de grond boren en plaatsen. Op de foto zie je de Woltman 65DR in actie op een bouwplaats in Genk. Deze heeft een maximale boorlengte van 29 m en operationeel gewicht van zowat 70 ton. Deze hydraulische funderingsmachine wordt aangedreven met een zescilinder-dieselmotor van Caterpillar.

Willy 3

De Willy Naessens Group kocht vier machines, waarvan twee machines die gemaakt zijn om palen te plaatsen tot op 24 m diep en een krachtiger machine om door een hardere bodem te boren. Daarnaast kochten ze ook één machine om high speed piles (hsp’s) te maken. Met die machine kunnen enkel lichte palen gemaakt worden. Hsp is voor palen die in een raster staan om een vloer te dragen, maar niet voor palen die de hele structuur van het gebouw dragen.



Met de aankoop van de vier funderingsmachines kan de Willy Naessens Group tussen de 20 en 35 palen per dag realiseren, afhankelijk van de diepte en verschillende grondlagen.



DIMCO, de inframarinespecialist van de Belgische groep DEME, voegde eerder dit jaar nog een Woltman THW 3000 PDS toe aan zijn vloot. De Woltman-machines worden ontworpen en gebouwd door Woltman Piling & Drilling Rigs uit Giessenburg (Nederland), een onderdeel van de Dieseko Group uit Oosterhout.


 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten