Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Omgevingsaanleg

Duurzame waterdoorlatende verharding, zelfs voor zwaar verkeer

In Vlaanderen zijn voor de aanleg van nieuwe of heraanleg van bestaande verhardingen met een oppervlakte van meer dan 40 m² strikte regels omtrent infiltratie opgelegd. Drainix is een concept dat aan alle eisen voldoet.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-02T160317.458
Deschacht

Belangrijk voor een waterdoorlatende verharding is dat het water doorheen de volledige structuur kan infiltreren. Niet enkel de verharding zelf dient dus doorlatend te zijn, maar ook de fundering en onderfundering. De verharding moet ondertussen uiteraard ook goed berijdbaar zijn. 

Deschacht Drainix voldoet aan beide eisen. De ter plaatse gegoten gewapende grastegel is een mix van een klassieke, lichtgewicht, kunststof grastegel en een sterk betonnen exemplaar. Door de grote openingen is het systeem perfect doorlatend, zonder in te boeten aan draagkracht. Aangezien de verharding fungeert als een betonplaat kan ze ook zwaar en wringend verkeer weerstaan.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten