Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Omgevingsaanleg

Passaqua waterpasserende kleiklinker krijgt retro-zus

De Passaqua waterpasserende kleiklinkers van Wienerberger bieden al enkele jaren een oplossing voor het laten doordringen van regenwater in de ondergrond. Met de lancering van Passaqua Retro krijgen ontwerpers nu meer vrijheid om de waterpasserende verharding veelzijdiger toe te passen.

Ontwerp zonder titel (93)
Wienerberger

Bouwmaterialenfabrikant Wienerberger pionierde enkele jaren geleden met de Passaqua, de keramische variant van waterpasserende verharding. Dankzij zijn afstandshouders van 6mm breed creëert de kleiklinker een brede voeg. Het totale voegaandeel bedraagt 10% van de totale oppervlakte, voldoende om aan de Vlaamse eisen te voldoen.

De Passaqua verzekert zo het vlot indringen van regen- en smeltwater in de ondergrond. Doordat water sneller wordt afgevoerd, blijft er geen water achter in de voegen en is er minder kans op onkruid en mos.

Passaqua is nu ook beschikbaar in een getrommelde variant: de Passaqua Retro. Deze retroversie leent zich uitstekend voor klassieke architectuurstijlen.

Beide versies zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Doris (bruin), Lotis (grijs), Eros (zwart) en Magma (Rood).

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten