Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Onderhoud

Landschapsaannemer Krinkels opent Oost-Vlaamse vestiging

Landschapsaannemer Krinkels heeft een nieuwe vestiging geopend in Erpe-Mere, de zesde vestiging voor de Krinkels Groep in België. Vanuit dit depot, dat een kantoor combineert met ruimte voor het stallen en onderhouden van machines, zullen de medewerkers van Krinkels de regio Oost-Vlaanderen bedienen.

krinkels

Krinkels legt zich toe op groenvoorziening en onderhoud. Het bedrijf zit in een sterke groeifase. “Met onze activiteit Projecten bouwen we nieuwe infrastructuur voor vooral openbare besturen of projectontwikkelaars, van het aanleggen van pleinen, parken en sportterreinen tot volledige infrastructuurwerken. In de activiteit Groen Onderhoud profileren we ons als marktleider voor het onderhoud op en rond snelwegen, gewest- en gemeentewegen, parken, pleinen, waterwegen en sportterreinen. Tot slot bedienen we met de activiteit Greencare de kantoren- en vastgoedmarkt. We onderhouden tuinen rond gebouwen of winkels en verzorgen de interieurbeplanting”, meldt Peter Loyens, directeur van Krinkels.

De Krinkels Groep had al vestigingen in Brussel, Londerzeel, Naninne, Gosselies en Anderlecht. Daar komt nu een zesde locatie bij in de industriezone in de Joseph Cardijnstraat in Erpe-Mere. Die werd onlangs officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Hugo De Waele.

“We werken al een aantal jaar met een regiostructuur om dichter bij onze klanten te staan. Dat is een succes en daarom wilden we een uitvalsbasis voor de regio Oost-Vlaanderen. We zijn in deze regio met 50% gegroeid in de jongste drie jaar. In eerste instantie zochten we naar een centrale locatie in Oost-Vlaanderen, op de as Gent-Brussel; zo zijn we in Erpe-Mere terechtgekomen. Een bijkomend voordeel is dat onze mensen uit deze regio minder verplaatsingen zullen moeten maken naar de operationele zetel in Londerzeel”, vertelt Peter Loyens.

Vijftig jaar Krinkels in België

De Krinkels Groep viert in 2018 haar vijftigjarig jubileum in België. Dit financieel onafhankelijke familiebedrijf presenteert zich als een marktleider in de groene sector met ruim 530 eigen medewerkers en een jaaromzet van meer dan 90 miljoen. Als landelijke landschapsaannemer kan Krinkels oplossingen bieden met garantie voor kwaliteit en uniformiteit van dienstverlening.

“Wij willen verder groeien in nieuwe toepassingen zoals groene gevels en groendaken. Hiervoor werken we samen met het WTCB en de Confederatie Bouw. We ervaren ook een toenemende vraag van steden en gemeenten om hen te ondersteunen en bij te staan bij specifieke taken en opdrachten zoals onkruidbeheersing en boomanalyses, maar ook bij het uitvoeren van courante opdrachten zoals het maaien van bermen of het regenereren van voetbalvelden. Ook steeds meer voetbalploegen uit de eerste klasse doen een beroep op ons”, licht de directeur toe.

Twintig vacatures

Hierdoor werft Krinkels continu medewerkers aan: zowel polyvalente als zeer gespecialiseerde werknemers, zowel laag- als hoogopgeleide arbeidskrachten en zowel groene vingers als bouwvakkers. Op dit ogenblik stelt het bedrijf in Oost-Vlaanderen bijna negentig mensen tewerk. Bovendien moeten in deze regio een twintigtal vacatures dringend worden ingevuld voor het komende onderhoudsseizoen. Er wordt ook samengewerkt met lokale onderaannemers, die zowat vijftig extra medewerkers leveren

Krinkels wil actief samenwerken met onderwijsinstellingen om het onderwijs beter te laten aansluiten op de noden van bedrijven en om zo de studiekeuze van jongeren te faciliteren. Zijn medewerkers van morgen zitten immers vandaag op de schoolbanken. Door de oprichting van een Krinkels Academy beschikt het bedrijf over een samenwerkingsplatform met onderwijsinstellingen in de drie regio’s. Het doel is stageplaatsen aanbieden, bedrijfs- en werfbezoeken organiseren, gastcolleges geven, aanwezig zijn op jobbeurzen, enz.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten