Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Onderhoud

Startbaan Luchthaven Oostende-Brugge krijgt renovatie

Op de Luchthaven Oostende-Brugge wordt begin 2024 de start- en landingsbaan gerenoveerd. De laatste keer dat een nieuwe asfaltlaag werd aangebracht was midden de jaren 90. Een grondige renovatie drong zich dan ook op om te voorkomen dat de baan op termijn onveilig zou worden.

Ontwerp zonder titel (28)
LOM

De luchthaven Oostende-Brugge heeft één verharde start- en landingsbaan, drie laadplatformen (vliegtuigparkings) en meerdere taxiwegen. Na de renovatie van de grootste vliegtuigparking in 2022 wordt begin volgend jaar de 3,2 km lange startbaan aangepakt. Tegelijk worden ook enkele taxiwegen verbreed, duurzame ledverlichting geplaatst en de riolering en afwatering vernieuwd. 

Na deze werken zullen B747-400- en de B777-300ER-toestellen met een grotere draaicirkel tegen de klok in kunnen draaien. Daarvoor is er minder motorkracht nodig, met minder geluid en uitstoot tot gevolg. Deze laatste aanpassing is, net zoals het verbreden van de taxiwegen, noodzakelijk om te voldoen aan de EASA-regelgeving (Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart).

De Luchthavenontwikkelingsmaatschappij Vlaanderen (LOM) heeft de uitvoering van de werken na marktraadpleging toegewezen aan Willemen Infra nv. De werken zullen plaatsvinden tussen 25 januari 2024 en 27 maart 2024. De LOM Vlaanderen maakt er 17 miljoen euro voor vrij.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten