Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Onderhoud

Versnelde aanpak vernieuwing beweegbare bruggen

De Vlaamse Regering besliste op 17 mei 2024 om een budget van 165 miljoen euro ter beschikking te stellen aan De Vlaamse Waterweg voor het herbouwen van 17 beweegbare bruggen.

BKBC - 2024-05-27T142515.361
De Vlaamse Waterweg

“Binnen ons vervanging- en renovatieprogramma ‘OverBruggen’ kennen veiligheid en betrouwbaarheid een absolute prioriteit”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Naast de vernieuwing van de bruggen biedt dit project ook de mogelijkheid om samen met de lokale besturen plaatselijk de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid te verhogen en eventuele doorstromingsproblemen rondom de bruggen aan te pakken.”

Een uitgebreide doorlichting toonde aan dat de geselecteerde bruggen in aanmerking komen om gebouwd te worden via een publiek-private samenwerking. 

“De Vlaamse Waterweg nv zal samen met De Werkvennootschap een publiek-private samenwerking (PPS) op het getouw zetten en één private partner aanstellen om al deze bruggen te bouwen en te onderhouden”, vertelt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg. 

Door de bruggen in serie te ontwerpen, technisch uit te werken en te bouwen is de verwachting het project efficiënt en economisch uit te voeren. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten