Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Bouw nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Deinze start in februari

De tijdelijke handelsvennootschap Herbosch-Kiere-Electro Goeminne start in februari met de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leie in Deinze. De brug zal het winkelhart van Deinze verbinden met de parking aan de Brielpoort. Het is voorzien dat de brug tegen mei 2021 klaar zal zijn.

Bouw nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Deinze start in februari

Afdeling Bovenschelde van De Vlaamse Waterweg nv stelde de tijdelijke handelsvennootschap Herbosch-Kiere-Electro Goeminne aan als aannemer voor een totaalbedrag van ruim 3 miljoen €. De Vlaamse Waterweg nv investeert 575 000 €, de stad Deinze betaalt de overige 2,425 miljoen €. De werken zullen zichtbaar zijn op de werfsite vanaf begin februari.

Langs de kant van de parking zal de nieuwe brug aansluiten op de Lucien Matthyslaan. Aan de andere kant van de Toeristische Leie knoopt ze aan met het Antoon Van Paryspad. De nieuwe brug wordt een klapbrug van 38 m lang en 4 m breed. Schepen met een hoogte van maximum 3,2 m kunnen er gewoon onderdoor, voor hogere schepen klapt de brug open. Personeel van De Vlaamse Waterweg nv zal de brug bedienen vanuit een technisch gebouw aan de Brielpoortparking. Op termijn zal de brug, net als alle bruggen en sluizen op de Leie-as, vanuit één verkeerscentrale bediend worden. Een hellingspercentage van 4,5 % zorgt dat fietsers en voetgangers zonder grote inspanningen aan de overzijde geraken.

Architect

Het ontwerp voor de brug is van de Gentse architecte Marie-José Van Hee, die in 2014 ook al het marktplein en de Leie-oevers in Deinze tekende. Net als bij de nieuwe stadshal van Gent, werkte ze voor het ontwerp nauw samen met het Gentse architectenduo Robbrecht & Daem.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten