Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Definitieve goedkeuring GRUP Ring Noord: nu wordt het concreet

Met de definitieve vaststelling van het GRUP heeft de Vlaamse regering het licht definitief op groen gezet om te starten met de broodnodige reorganisatie van de Brusselse Ring.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-08T154958.761
Werken aan de Ring

De Ring wordt aangepakt van Groot-Bijgaarden tot en met Kraainem. Op dat hele traject worden 115 onveilige punten weggewerkt, komen er 27 veilige en comfortabele fiets- en voetgangersverbindingen, wordt sluipverkeer teruggedrongen en krijgt de natuur opnieuw ademruimte met 35 ecologische verbindingen, 139 hectare extra natuurgebied en 35 hectare bijkomend bos. 

In de zone Machelen - Zaventem - Kraainem komt er een parallelstructuur die de verkeersstroom opsplitst in stedelijk en doorgaand verkeer. Het verminderen van ‘weefbewegingen’ tussen auto’s, moet leiden tot minder incidenten en een betere doorstroming.

De herinrichting zal ook de leefkwaliteit verbeteren van wie er woont en werkt. Er worden immers maatregelen genomen om het sluipverkeer te bannen en er komen geluidsschermen en groenbermen. Rond de Ring kom extra ruimte om natuurgebieden opnieuw met elkaar te verbinden. 

Nu het GRUP definitief is vastgesteld, worden concrete ontwerpen en technische plannen uitgewerkt, waarvoor vervolgens de nodige omgevingsvergunningen moeten aangevraagd worden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten