Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

DEME Offshore installeert 2.200 windturbines

DEME Offshore installeerde zopas zijn 2.200ste windturbine. De machine van 7 MW werd door het offshore schip Sea Installer geïnstalleerd op het 714 MW offshore windpark East Anglia ONE in het Verenigd Koninkrijk.

DEME Offshore installeert 2.200 windturbines
DEME Offshore

De 2.200 turbines hebben samen een capaciteit van 9.316 MW aan hernieuwbare energie. Dat is genoeg om ongeveer 9,3 miljoen gezinnen van stroom te voorzien of bijna twee keer de hoeveelheid die jaarlijks nodig is om elk Belgisch gezin  van groene stroom te voorzien.

DEME installeerde zijn eerste turbines, toen nog met een capaciteit van 1,5 MW, reeds in 2000 op het offshore windpark Utgrunden in de Baltische Zee in Zweden, dat goed was voor 10,5 MW. Sindsdien werden offshore turbines van allerlei soorten en maten gebouwd op 45 verschillende windparkprojecten in Europa en China.

“We zijn er trots op dat we onze 2.200ste turbine hebben
geïnstalleerd. We willen onze crew en projectteams feliciteren en bedanken voor hun bijdrage aan het behalen van deze opmerkelijke mijlpaal. Ik wil ook graag onze klanten en onderaannemers bedanken voor hun support en vertrouwen”, zegt Michael Glavind, Business Unit Director bij DEME Offshore.

"Dankzij onze ervaring met deze installaties in uiteenlopende weersomstandigheden en op verschillende soorten zeebodems, beschikken we vandaag over een onovertroffen expertise waaruit we kunnen putten voor elk toekomstig offshore windproject. We kunnen deze expertise ook gebruiken om de markt te leiden als ontwikkelaar van innovatieve ontwerpen voor installatiemateriaal”, aldus Glavind.

In de komende maanden zal DEME Offshore met het offshore installatieschip Apollo de installatie van turbines uitvoeren voor het Belgische offshore windpark SeaMade, en met Sea Installer en Sea Challenger op het Nederlandse Borssele 1 en 2.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten