Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Een belangrijke stap voor tramlijn 15 Belgica – Brussel-Noord

Met de indiening van de aanvraag van stedenbouwkundige vergunning voor de nieuwe tramlijn Belgica – Brussel Noord op 14 mei zit de realisatie van dit belangrijke onderdeel van het Brusselse mobiliteitsplan Good Move en het Tram Plan van de MIVB perfect op schema. Deze werken zullen de ontsluiting met het openbaar vervoer van Jette en de site Thurn & Taxis sterk verbeteren.

BKBC - 2024-05-27T135320.275
Arcadis

De snelle groei van de site Thurn & Taxis en het noord-westen van het Brusselse gewest in het algemeen vereist een upgrade van de capaciteit en de frequentie van het openbaar vervoer. Met name een directe tramverbinding met het station Brussel-Noord is essentieel. De tram zal het kanaal oversteken via de recent gebouwde Suzan Daniel-brug. Dankzij het feit dat een aparte trambedding is voorzien, zullen vertragingen als gevolg van het verkeer worden vermeden. Ook de verbetering van de veiligheid en het comfort van kwetsbare gebruikers, de aanpassing van de infrastructuur voor autoverkeer en de aantrekkelijkheid van en rondom de doorkruiste wijken Belgica, Picard  en Bolivar hebben prioriteit. 

De belangrijke stedelijke voorzieningen (vergroening, voetpaden, verfraaiingen) die gepaard zullen gaan met de aanleg van de nieuwe lijn moeten de levenskwaliteit en de toegankelijkheid voor de buurtbewoners verbeteren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten