Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Fiets- en voetgangersbrug naar ecowijk Rives Ardentes klaar

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug ‘Passerelle des Reflets’ over de Darse de Meuse in Luik is klaar. Ze verbindt de toekomstige tramhalte ‘Astrid’ met de nieuwe ecowijk Rives Ardentes. In de lente van 2024 zal de brug helemaal klaar zijn voor gebruik.

Ontwerp zonder titel (43)
Rives Ardentes - Neo Legia

De 57 meter lange ‘Passerelle des Reflets’ vormt een centrale schakel tussen de nieuwe ecowijk, het park Astrid, de toekomstige tramhalte Astrid en de aanpalende buurten op Coronmeuse. Via natuurlijke hellingen aan de parkkant en een helling en trappen aan de kant van de tramhalte zal de brug toegankelijk zijn voor alle zachte weggebruikers: fietsers, voetgangers, steps en personen met een beperkte mobiliteit. 

Op het terrein van Coronmeuse verrijst intussen de nieuwe ecowijk Rives Ardentes. Het is een gemengd project met 1.325 woningen in verschillende typologieën dat ook ruimte biedt voor kantoren, buurtwinkels, horeca en diensten, zorgvastgoed, twee kinderkribben en sport- en ontspanningsfaciliteiten. Tachtig procent van het terrein is openbare ruimte met groenzones, pleinen, parken en voetgangerspaden. 

De eerste bewoners kunnen er al begin 2024 hun intrek nemen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten