Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Grijze rotonde wordt gezellig buurtplein

In het hartje van Brussel werd de grijze rotonde tussen de Reper-Vrevenstraat en de Félix Sterckxstraat omgetoverd tot een kleurrijk plein met veel ruimte voor natuur en speelplezier. In samenspraak met de buurtbewoners werd deze nieuwe ontmoetingsplaats het Marsupilamiplein gedoopt.

DSCF4795-copie

Het Marsupilamiplein is een echt ‘wijksalon’: een plein met veel natuur en kleur, een grote bank, verschillende speelzones, een fietsherstelstation en een drinkfonteintje. Om het ruimtegevoel te versterken, werd met weinig materialen gewerkt. Het plein, de straat en het trottoir werden aangelegd in gekleurde betonelementen (grijs, zwart en blauw), weliswaar in verschillende afmetingen en met afwisselende voegen. De speelzones kregen een ondergrond van rood rubber materiaal. Voor de beplanting werd gekozen voor plantensoorten die de biodiversiteit opkrikken en het hele jaar bloeien. De bestaande bomen werden allemaal behouden en er werden zelfs dertien nieuwe exemplaren geplant, waaronder vier fruit­bomen.  


beelden-persbericht-marsupilami2
beelden-persbericht-marsupilami
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten