Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Herbestemming verlaten ziekenhuis in Roeselare krijgt vorm

De oude ziekenhuissite tussen de Meensesteenweg, Wilgenstraat, Westlaan en Rode Kruisstraat in Roeselare maakt plaats voor een woonbuurt met bijna 200 appartementen en woningen en een park van 2 ha. Projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION werken hiervoor samen met Zorggroep H. Hart Kortrijk, die hier een woon-zorghotel met 120 studio’s wil realiseren, evenals een lokaal dienstencentrum aangevuld met assistentiewoningen en een residentie voor personen met motorische beperking. Er is ook ruimte voor commerciële nevenactiviteiten. Als alles volgens schema verloopt kan in 2024 worden gestart met de bouw.

Herbestemming verlaten ziekenhuis in Roeselare krijgt vorm

De verkavelingsvergunning die zopas werd aangevraagd, laat toe om met verschillende bouwzones te werken die variëren in hoogte en diepte. Op die manier kan de herbestemming van de imposante ziekenhuissite van AZ Delta, campus Wilgenstraat leiden tot een open buurt en kan maximaal worden ingezet op ontharding. In het masterplan wordt de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis bewaard. Dat deel zou worden ontmanteld en omgebouwd tot een appartementsgebouw. 

Centraal in het project staat een nieuwbouwzone van drie aaneengesloten bouwblokken met variërende hoogte van vijf, acht en zestien verdiepingen. Die zullen zowel het woon-zorghotel, de assistentiewoningen, het lokaal dienstencentrum als de appartementen huisvesten. Langs de groene corridor die in de nieuwe buurt gecreëerd wordt, is de mogelijkheid voorzien om een kleinschalig woonproject te bouwen voor personen met een motorische beperking. Aan de kant van de Wilgenstraat kunnen 37 sociale woningen worden opgetrokken, die net als alle andere gebouwen op een lokaal warmtenet kunnen worden aangesloten. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten