Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Infomarkt over plannen snelwegparkings E313

In het najaar van 2023 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie en uitbreiding van de bestaande snelwegparkings langs de E313 in Diepenbeek. Bedoeling is de verouderde infrastructuur te vernieuwen en meer parkeerplaatsen te voorzien. Bij de herinrichting van de sites zal er veel aandacht naar het  groen en de waterhuishouding gaan.

AdobeStock_82331826

Dit project beoogt voornamelijk een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Na de vernieuwing zullen een 30-tal wagens en een 45-tal vrachtwagens aan elke zijde van de snelweg een plaatsje hebben. Daarnaast komen er ook sanitaire voorzieningen, wat tot nu toe het geval niet was. Tevens zijn op elke parking zo’n 100 nieuwe bomen en een heesterhaag voorzien als groene buffer ten opzichte van de omgeving. Ook aan de bereikbaarheid van de omliggende percelen en een goede afwatering van de parkings werd gedacht. De aannemer diende recent de aanvraag voor een omgevingsvergunning in. Daarbij komt ook een openbaar onderzoek te kijken. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten