Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Metro 3-plannen in Brussel grondig aangepast

Beliris heeft aangepaste plannen ingediend voor de bouwaanvraag voor zeven nieuwe metrostations, een tunnel van 4,5 km en een stelplaats in Haren. Ze houden beter rekening met de adviezen van de betrokken instanties en de omwonenden.

Ontwerp zonder titel (39)
Beliris

Voor de metrostations zijn dit de belangrijkste aanpassingen: de locatie en de vorm van de toegang tot het station in Liedts; het schrappen van de voetgangersbrug in Verboekhoven; de aanpassing van het niveau van de perrons in Bordet; het creëren van zicht op de moestuinen vanuit de inkomhal in Linde en de gevel van de waterzuiveringsinstallatie aan het Noordstation.

Voor alle stations moeten de verhoogde rookafvoerroosters beter geïntegreerd worden. Ze moeten zo mogelijk ook aangekleed worden met bijvoorbeeld begroeiing. In verschillende stations werden openbare toiletten geïnstalleerd die toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit buiten de gecontroleerde zone. Die toegankelijkheid werd ook herzien met de hulp van het gespecialiseerde adviesbureau. Er komen ook meer fietsenstallingen in en rond de metrostations.

Gezien de omvang van het project wordt er in januari 2024 nogmaals een openbaar onderzoek georganiseerd door de drie betrokken gemeenten om omwonenden de kans te geven hun mening over de vergunningsaanvraag te geven. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten