Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Mobiliteit en Openbare Werken investeert recordbedrag in fietssnelwegen

Om het fietsgebruik te stimuleren heeft het investeringsritme voor fiets een boost gekregen. Zo werd onder andere een recordbedrag van 450 miljoen euro geïnvesteerd in de aanleg en verbetering van de fietssnelwegen in Vlaanderen.

BKBC - 2024-05-06T103216.978
Adobe Stock

Deze legislatuur investeerde Mobiliteit en Openbare Werken meer dan 1,4 miljard euro in veilige en comfortabele fietsverbindingen. Hiervan werd er 450 miljoen euro geïnvesteerd in fietssnelwegen. Met dat budget ondersteunde de minister onder meer de provincies en de lokale besturen in hun fietsambitie voor het realiseren van fietssnelwegen via het Fietsfonds en het Kopenhagenplan. ​

“Van 2019 tot en met 2024 zal het Vlaams gewest voor meer dan 380 miljoen euro in fietssnelwegen hebben geïnvesteerd”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Het gaat niet enkel over de aanleg van fietssnelwegen maar ook de aanleg van veilige oversteken via fietsbruggen en -tunnels. Kwaliteitsvolle infrastructuur is een basisvereiste voor veilig fietsverkeer en daarom moeten we ernaar streven om het huidige investeringsritme verder aan te houden.”

“De fietsinvesteringen beginnen zich ook te vertalen in een stijging in het aantal fietsverplaatsingen. Recent onderzoek toont aan dat de Vlaming al 18% van zijn verplaatsingen met de (elektrische) fiets doet.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten