Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Nieuw deel fietssnelweg verbindt twee stations in Dilbeek

De Werkvennootschap start in Dilbeek met de realisatie van een belangrijk deel van de fietssnelweg F2 tussen Gent en Brussel. Er wordt 6 km fietssnelweg aangelegd langs de spoorlijn Gent-Aalst-Brussel. De werkzaamheden duren tot midden 2024. Dit deel van de fietssnelweg verbindt de treinstations van Sint-Martens-Bodegem en Groot-Bijgaarden waardoor de combinatie van beide vervoersmodi geoptimaliseerd wordt. De aanleg door Vlaanderen eindigt momenteel aan de grens met het Brusselse Gewest, daar sluit de fietssnelweg aan op de lokale fietsinfrastructuur.

Nieuw deel fietssnelweg verbindt twee stations in Dilbeek

In de toekomst is het de bedoeling de fietssnelweg door te trekken tot de Nestor Martinstraat in Sint-Agatha-Berchem waar hij zal aansluiten op de fietssnelweg F212, in de richting van het station van Zellik. De investering in Dilbeek maakt deel uit van het programma Werken aan de Ring en bedraagt 9,3 miljoen euro. De Werkvennootschap financiert het grootste deel. Farys, Infrabel en Brussel Mobiliteit betalen mee. De provincie Vlaams-Brabant voerde de voorstudies voor dit project uit. 

Het project past in het grotere geheel van Werken aan de Ring waarbij 115 km nieuwe fietssnelwegen worden aangelegd en missing links weggewerkt. De werken in Dilbeek starten ter hoogte van het station Sint-Martens-Bodegem en eindigen aan de gewestgrens, net voorbij het station van Groot-Bijgaarden. De stationsomgeving van Groot-Bijgaarden wordt heraangelegd als Hoppinpunt met autodeelplaatsen, een fietsherstelpunt en laadinfrastructuur. Over de Zierbeek komt een fietsbrug, de Oosthoekstraat, de Tenbroekstraat en de R. De Cuyperstraat krijgen het statuut van fietsstraat. De fietssnelweg loopt onder de Ring rond Brussel door.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten