Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Nieuw platform voor het beheer van teerhoudend asfalt

COPRO heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld voor het beheer en de certificatie voor de afvoer en de thermische reiniging van teerhoudend asfalt.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-06T113253.967
Adobe Stock

Met het oog op de aanleg van duurzame wegen heeft de Vlaamse overheid midden 2014 het plan opgevat om teer definitief uit de keten te halen. Asfaltverhardingen met teer of pekbitumen worden hierdoor niet langer hergebruikt in onze wegen. Teerhoudend asfalt moet dus van de werf verwijderd worden en thermisch gereinigd. Volgens het Standaardbestek 250 van de Vlaamse overheid dient het afgevoerd te worden via een gecertificeerde tussenopslagplaats. 

Als onpartijdige instelling leidt COPRO de opvolging en certificatie voor de afvoer en de thermisch reiniging van teerhoudend asfalt in goede banen. De vzw heeft nu een nieuwe applicatie gecreëerd om het beheer en de communicatie over dergelijke opdrachten te beheren. Digitar bevat onder meer een digitaal stappenplan om het hele proces te verduidelijken en de aanvraag van vrachtbonnen te faciliteren.

De te volgen procedure en alle informatie hierover vind je op de nieuwe website teerhoudendasfalt.be van COPRO. 

De applicatie Digitar is beschikbaar via het platform MyCOPRO.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten