Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Nieuwe fase in de ontwikkeling van bedrijvenpark Bergebeek

Projectontwikkelaar Jeni Real Estate kan starten met de volgende fase in Bedrijvenpark Bergebeek tussen Aarschot en Lier. De oude Mylènesite werd daar inmiddels afgebroken en geconverteerd.

BKBC - 2024-10-07T115648.735
Jeni Real Estate

De herontwikkeling van de oude Mylènesite is al jaren bezig. In vorige fases werden al een aantal bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd. Daar zijn intussen 27 ondernemingen gevestigd. Daarnaast werd voor Wireline, een bedrijf gespecialiseerd in databekabeling en de installatie van telecomapparatuur, een gebouw op maat voorzien. Ook KBC heeft 1,6 hectare van het bedrijventerrein verworven, waar later een datacenter ontwikkeld zal worden.

Nu de vergunning voor de volgende fase uitvoerbaar is, wordt de projectgrond tussen Aarschot en Lier verder ontwikkeld tot groene bedrijvenzone. Om te kunnen voldoen aan de specifieke noden van lokale ondernemers, is er in deze fase ruimte voorzien voor een typegebouw en bedrijfsunits van 300m² en van 600m² voorzien, samenvoegbaar tot een maximale oppervlakte van 3.100m². Daarnaast komen nog een aantal gebouwen op maat. De commerciële zijde langs de Liersesteenweg wordt daarbij benut, wat zorgt voor mogelijkheden voor bedrijven die zich op een zichtlocatie willen vestigen. Deze bedrijfsgebouwen zijn voorzien van ruimte voor kantoren, een showroom, opslagfaciliteiten, een los-en laadkade en parkings langs de voorzijde.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten