Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Nieuwe invulling voor de Ninoofsepoort in Brussel

De Brusselse regering heeft de nieuwe versie van het Richtplan van Aanleg (RPA) voor de Ninoofsepoort in eerste lezing goedgekeurd. Het park van de Ninoofsepoort wordt ingekleurd als groene ruimte. Daarnaast voorziet het plan, verspreid over het hele gebied, een gerenoveerd sportcomplex dat aansluit op het park, openbare woningen en handelszaken. De werkzaamheden rond het RPA verlopen onder leiding van perspective.brussels.

Nieuwe invulling voor de Ninoofsepoort in Brussel (1)
Beliris

De Ninoofsepoort ligt gekneld tussen twee hoofdassen van het Gewest, het kanaal en de Kleine Ring, en bevindt zich op het snijpunt van drie gemeenten. Het is de bedoeling om dit stedelijk knooppunt om te vormen tot een nieuwe open ruimte. Die omvat zowel het park van de Ninoofsepoort dat al door Leefmilieu Brussel is aangelegd, het park van de Kleine Zenne dat groter wordt gemaakt, en het Pierronpark waar sportvoorzieningen en speelpleinen zullen komen.

Brussel wil tevens de sportinfrastructuur van het Vander Puttenstadion renoveren en uitbreiden, de tolhuisjes met hun verleden als stadstoegang te verbouwen om er voorzieningen of horecazaken in onder te brengen, de kiosk in het Ninoofsepark bestendigen en de bouw van openbare voorzieningen in het Pierronpark mogelijk maken. Verspreid over de hele wijk kunnen er tot 300 woningen bij komen. De oppervlakte en de hoogte van de vergunde gebouwen op het perceel van het Vander Puttenstadion en op het centraal gelegen perceel worden beperkt, zodat ze passen bij de rest van het stadsweefsel. Het park van de Ninoofsepoort zal een schakel vormen tussen de geplande woningen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten