Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Officieel startschot gegeven voor studie doortocht in De Haan

Het studiebureau Sweco Belgium gaat van start met het onderzoek naar de toekomstige herinrichting van de Nieuwe Rijksweg in De Haan. Om te beginnen staat er een terreinonderzoek gepland. Maar de studie vergt ook diverse technische onderzoeken. Kan de weg bijvoorbeeld onder de grond gebracht worden, als tunnel? Om een antwoord te kunnen geven op die vraag, moeten er diverse onderzoeken gebeuren naar de technische haalbaarheid en de status van de bodem.

BKBC - 2024-06-17T093615.217
Adobe Stock

De doortocht maakt deel uit van een groter geheel. De Vlaamse overheid wil langs de Vlaamse kust fietssnelweg F34 aanleggen. Tussen Zeebrugge en Oostende valt het traject van F34 grotendeels samen met de Koninklijke Baan (N34). De conceptstudie, die in 2019 hiervoor werd opgestart, schuift naar voor dat de noordelijke rijbaan van de N34 in De Haan verdwijnt voor autoverkeer. Zo komt er ruimte vrij voor de fietssnelweg en de verdere ontwikkeling van het duinlandschap. Het verkeer zou zich dan over de Nieuwe Rijksweg, door het centrum, verplaatsen. Daarom start studiebureau Sweco Belgium nu met het onderzoek hoe die doortocht in De Haan ingericht kan worden.

Het studiebureau voert de komende weken grondproeven uit. Op een viertal locaties op het vermoedelijke tracé van de doortocht wordt er tot 20 meter diep geboord. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten