Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Oost-Vlaanderen investeert in fietsinfrastructuur

Oost-Vlaanderen wil iedereen aanmoedigen om vaker voor de fiets te kiezen. De Provincie voorziet subsidies voor de aanleg van fietsinfrastructuur in Assenede, Denderleeuw, Evergem en North Sea Port in Gent.

BKBC - 2024-09-24T143932.569
dae jeung kim via Pixabay

Assenede legt een fietspad aan langs De Molenstraat en de Burgstraat. Dit fietspad maakt deel uit van het gemeente-overschrijdend fietsroutenetwerk dat zich richt op comfortabel en veilig fietsen en daarbij focust op fietsverkeer naar woonkernen, scholen, stations, winkelcentra en bedrijventerreinen. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie van 839.873,71 euro.

Denderleeuw wil functionele verlichting plaatsen langs het tracé Denderpark, gelegen op de hoofdroute. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie van 11.520 euro.

Evergem wil functionele verlichting plaatsen langs het tracé Fietsbrug Ringvaart – station Evergem Vurstjen. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie voor het plaatsen van openbare verlichting van 11.200 euro.

North Sea Port wil functionele verlichting plaatsen langsheen het traject Kluizendok Ringspoor in Gent. De haven krijgt voor dit project een subsidie voor het plaatsen van openbare verlichting van 9.920 euro.

Telkens komt de financiële steun voor de helft van de Provincie Oost-Vlaanderen en de andere helft van de Vlaamse overheid.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten