Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Oostkamp wil masterplan voor twee scholensites

De gemeente Oostkamp wil een masterplan laten uittekenen voor de scholensites Facet en Sint-Pieter. Het GO! heeft beslist om een gedeelte van haar 3 ha grote site Facet openbaar te verkopen aan bouwpromotoren voor woningbouw. Dat moet geld opleveren om te investeren in een volledig nieuwe schoolinfrastructuur. Er is ook nood aan een nieuwe sportzaal. De scholensite Sint-Pieter is 1,5 ha groot. Er zijn momenteel drie verschillende scholen actief, elk met hun eigen gebouwen. Voor deze site zijn er nog geen plannen voor nieuwe schoolinfrastructuur en is er ook nog geen toekomstprogramma. Hier moet een conditiestaatmeting worden opgemaakt.

Oostkamp wil masterplan voor twee scholensites
Team Vlaams Bouwmeester

Voor beide sites is er nood aan een toekomstvisie. Deze visie dient rekening te houden met het masterplan ‘Futureproof Oostkamp 2040’, waarmee de gemeente Oostkamp haar visie op publieke ruimte, bebouwde ruimte, handel en mobiliteit al eerder vastlegde. Een onderzoek naar volumetrie, typologie, functionele mix, groenvoorziening, beeldkwaliteit, duurzame mobiliteitsvormen, duurzame parkeeroplossingen,… kan de architecturale en stedenbouwkundige mogelijkheden in beeld brengen. Daarnaast moet in de studie aandacht gaan naar de financiële valorisatie van het terrein. Het moet voor alle grondeigenaars duidelijk worden welke economische meerwaarde de percelen mogelijk kunnen creëren.

Geïnteresseerde studieteams kunnen zich melden tot 28 februari om 11 uur via de website vlaamsbouwmeester.be. Op 23 maart volgt een toelichting van de opdracht aan de gekozen ontwerpers. In de loop van mei worden drie teams uitgenodigd om een offerte in te dienen. De opmaak van het masterplan wordt verwacht tegen januari 2024.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten