Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Opening evenementengebouw Silt Middelkerke

Vorige week zwaaiden de deuren open van het nieuwe evenementengebouw van Middelkerke. Met veel liefde voor zee en duin combineert Silt: kustversterking, leefbaarheid en duurzaamheid.

BKBC (57)
Stefan Steenkiste

Het bijzondere ontwerp is gemaakt door het architectenbureau ZJA en DELVA landschapsarchitecten, in samenwerking met OZ en Bureau Bouwtechniek en een reeks aan deskundigen, die samen het Bouwteam Nautilus vormen. De ontwerpers hebben het gebouw verankerd aan de plek door deze te integreren in een nieuw beleefbaar landschap, geïnspireerd door het voormalige eiland Testerep. 

De samensmelting van het gebouw in een landschap zorgt ervoor dat kustversterking, leefbaarheid en duurzaamheid harmonieus opgaan in de bestaande kustlijn. In het hart van het landschap manifisteert de hoteltoren zich als een nieuw baken aan zee. Silt biedt tevens onderdak aan een casino, een restaurant, een multifunctionele evenementenruimte en een ondergrondse parkeergarage.

Het hotel, verbonden aan het evenementengebouw, siert de kustlijn met zijn sculpturale skelet van gekromde balken van Accoya hout. Dat straalt niet alleen de verbinding met de omgeving uit maar ook duurzaamheid. Want ook dat staat even zo zeer als veiligheid, functionaliteit, esthetiek en economische waarde centraal in het ontwerp. 

Silt kreeg een nieuwe zeewering die bestand is tegen extreem stormweer met uitzonderlijk hoge golven en waterstanden van meer dan twee meter boven het huidige hoogwaterpeil. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten