Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Schetsontwerp openbaar domein Arenawijk in Deurne-Zuid is klaar

Het Antwerpse schepencollege heeft het schetsontwerp, opgemaakt door CLUSTER landschap & stedenbouw en Infrabo in samenwerking met Water-link en Aquafin, voor het openbaar domein in de Arenawijk in Deurne-Zuid goedgekeurd. De stad zal de wijk ontharden en vergroenen en er een betere wateropvang en -opslag installeren. De Arenahal wordt het centrale element van de wijk. Aan de voorzijde ervan komt een groot driehoekig plein voor sport, ontmoeting en activiteiten. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen. Bewonersparkeren gebeurt maximaal ondergronds. Bezoekers krijgen drie nieuwe parkings langs de randen van de wijk.

Schetsontwerp openbaar domein Arenawijk in Deurne-Zuid is klaar  (1)
CLUSTER

Er worden een heleboel nieuwe bomen geplant die moeten zorgen voor schaduw en geluidsbuffering. Een nieuw systeem zet maximaal in op infiltratie en buffering van hemelwater. Door de wegen en parkeerplaatsen te reorganiseren, onthardt de stad een groot deel van de Arenawijk. Antwerpen integreert tevens meerdere open wadi’s en legt een infiltratieriolering aan. Er komen drie nieuwe speeltuinen in de wijk.

De werkzaamheden maken deel uit van een groter plan voor een nieuwe toekomst voor de wijk, een project dat de stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen samen realiseren en dat AG Vespa coördineert. Het district Deurne en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen zijn partners. De gebouwen in de zuidrand worden gerenoveerd tot private woningen. De gebouwen in de noordrand worden afgebroken en maken plaats voor sociale woningen, een sporthal en een basisschool. Het inrichtingsplan is gemaakt door het ontwerpteam CLUSTER landschap & stedenbouw, BULK architecten, KARUUR architecten en WIT architecten. 

Schetsontwerp openbaar domein Arenawijk in Deurne-Zuid is klaar  (5)
CLUSTER
Schetsontwerp openbaar domein Arenawijk in Deurne-Zuid is klaar  (2)
CLUSTER
Schetsontwerp openbaar domein Arenawijk in Deurne-Zuid is klaar  (3)
CLUSTER
Schetsontwerp openbaar domein Arenawijk in Deurne-Zuid is klaar  (4)
CLUSTER
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten