Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Start herinrichting Kop van Kessel-Lo

Met het stadsontwikkelingsproject Kop van Kessel-Lo streeft Leuven naar een volwaardige, fraaie en functionele toegangspoort naar het centrum. Vanaf 25 maart starten de werken. Ze moeten uiteindelijk meer groen aan de Kesselse kant van het station brengen, maar ook een vlottere verkeerscirculatie en optimale fietsverbindingen mogelijk maken.

BKBC (70)
Stad Leuven

De huidige staat van de Diestsesteenweg ter hoogte van de Kop van Kessel-Lo is voor veel weggebruikers al jaren een bron van ergernis. De leef- en woonkwaliteit is er beperkt en het verkeer verloopt er vaak moeizaam met een onveilige situatie voor voetgangers, fietsers, auto's en bussen.

Om de plannen te kunnen realiseren moet er eerst ruimte vrijkomen rond de flessenhals aan de Diestsesteenweg. De sloop een reeks verouderde huizen is een belangrijke stap in de aanloop van het herinrichtingsproject. De herinrichting ligt nog niet helemaal vast, maar omvat alleszins de aanleg van afzonderlijke rijstroken voor het openbaar vervoer, bredere fietspaden en een vernieuwde publieke ruimte.

In het najaar verschijnt er tijdelijk groen op de locatie van de gesloopte huizen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het verwerven en slopen van andere huizen tussen de IJzerenwegstraat en de Oude Diestsesteenweg.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten