Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Start nieuw openbaar onderzoek Campus Diepenbeek

Tot en met 23 augustus loopt het tweede openbaar onderzoek over de aanleg van de trambusbaan op Campus Diepenbeek en op een deel van de Universiteitslaan in Hasselt. De nieuwe trambus zal vanuit Hasselt via een eigen bedding door de campus rijden, richting Maasmechelen via Genk. Ook de campusomgeving krijgt een upgrade. Extra voorzien in de plannen is het verleggen van het fietspad langs de Demer.

BKBC (14)
De Werkvennootschap

Het eerste openbaar onderzoek liep van 2 mei tot en met 31 mei 2024. In navolging hiervan werd op 10 juli 2024 een gewijzigde projectinhoud ingediend voor het verleggen van een deel fietspad. Bij hevige regenval loopt het bestaande fietspad vaak onder water. Door het te verleggen naar een hoger niveau, weg van de Demer, lossen we dit probleem op. Zo kunnen fietsers veilig én droog van en naar de campus geraken. 

Dit stuk fietspad behoorde oorspronkelijk niet tot het projectgebied. Uit het eerste openbaar onderzoek kwam het advies om dit wel mee op te nemen in de plannen. Andere adviezen uit het eerste openbaar onderzoek blijven ook gelden.  

Daarnaast blijven de oorspronkelijke plannen zoals ze zijn: de trambus zal op een eigen busbaan door de campus rijden, krijgt een centrale halte en de omgeving wordt omgevormd tot een groene en levendige ontmoetingsplek. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten