Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte & Infra

Symbolische meiboom siert het grootste dak van Mechelen

Sinds de start van het nieuwe jaar zijn er al grote stappen gezet in het stationsproject van Mechelen. Boven de perrons 1 en 2 verschenen de eerste stationsbogen aan de stadszijde van het station. Hiermee bereikt de werf zijn hoogste punt: vanaf het perron reiken de bogen wel 13 meter hoog! Voor het eerst in de geschiedenis van het stationsproject vieren we dit moment met een eeuwenoude traditie in de bouwsector, namelijk een meiboomviering.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-18T170624.813
Mechelen in Beweging

Burgemeester Bart Somers, General Manager, Strategy & Support NMBS Patricia Cuvelier en de aannemer van Artes Group- CIT Blaton namen plaats in de manbak van de torenkraan om vervolgens een meiboom te plaatsen bovenop de eerst geplaatste stationsboog. De meiboom staat symbool voor het station dat hopelijk net zo stabiel, groot en duurzaam zal worden. “Met de bouw van de stationsbogen aan de stadszijde van het station wordt een nieuwe mijlpaal bereikt,” zegt Patricia Cuvelier, General Manager Strategy, Coördination & Support. “In het najaar zal de reiziger gebruik kunnen maken van de vernieuwde perrons 1 en 2, en verschuiven de werken naar perrons 9 en 10.”

Ondanks de kleine vertraging door winterse buien in januari, blijft de  montage van de stationsbogen en ook opening van sporen 1 en 2 nog op schema. In november 2024 nemen we voor het eerst de trein op een gloednieuw en overdekt perron 1 en 2.  "Door de symbolische plaatsing van de meiboom bovenop de slanke stationsbogen, vieren we niet alleen het bereiken van de hoogste top van dit project, maar willen we ook iedereen bedanken die aan dit project meewerkt. Wij blijven alleszins ons best doen om dit knappe project binnen de deadline te realiseren!” benadrukt Bert Bauwens, projectleider TM Artes Roegiers – CIT Blaton

De bouw van de 13 meter hoge stationsbogen zorgde voor een dagelijks spektakel op het K. Albertplein en de andere perrons. Maar op zondag 3 maart krijgt iedereen de kans om nu al onder de bogen en in de ruwbouw van de plaza of spoorbak te lopen. Verschillende experten van het stationsproject tonen een ruime waaier aan bouwactiviteiten. Wie daarna nog vragen heeft, kan terecht op de infomarkt. Het communicatieteam staat het publiek er graag te woord. Daarnaast kan je ook info krijgen over andere projecten in de buurt zoals project Ragheno, de Arsenaalverbinding, de bouwheer NMBS en de aannemer Artes Group en CIT Blaton.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten