Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Geel gaat in beroep tegen uitbreiding verkaveling Manheuvels

De stad Geel is niet akkoord met de beslissing van de provincie Antwerpen om een vergunning toe te kennen voor de uitbreiding van verkaveling Manheuvels in Geel-Bel. Het grote verkavelingsproject met veertig extra loten past volgens het stadsbestuur niet in de dorpskern. Ook de mobiliteitsimpact zou groot zijn. Geel had de omgevingsvergunning eerder al geweigerd, waarop de ontwikkelaar in beroep ging bij de provincie. De stad gaat nu op haar beurt tegen de beslissing van de provincie in beroep. Ze krijgt daarvoor 45 dagen tijd.

Geel gaat in beroep tegen uitbreiding verkaveling Manheuvels
In oktober 2015 keurde de stad Geel de vergunningsaanvraag voor het verkavelingsproject Manheuvels met 43 loten goed, maar een verdere uitbreiding ziet Geel momenteel niet zitten. Schepen Bart Julliams betreurt dat de provincie het negatieve advies van de stad, van het agentschap Natuur & Bos, van haar eigen administratie en de bezwaarschriften van inwoners naast zich neer legt. 
 
De provincie oordeelt dat het onwettig is om op basis van een beleidsplan Ruimte een vergunning te weigeren en verdere ontwikkeling te ‘bevriezen’ tot 2030. De provincie verwijst hiervoor naar het gewestplan dat dit gebied als woongebied aanduidt. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten