Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Groen licht voor nieuwe universiteitscampus en park

KU Leuven wil op haar oude geologiesite in de Redingenstraat een klimaatneutrale stadscampus bouwen voor de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Tegelijkertijd zal de stad Leuven er een duurzaam stadvernieuwingsproject realiseren dat in de binnenstad de laatste missing link wegwerkt in het blauwgroene lint van de Dijle.

Ontwerp zonder titel - 2023-12-12T154402.733
Stad Leuven

Het projectgebied Redingensite reikt van de geologiesite tot het Koninklijk Atheneum Redingenhof, het Dijlepark en het universiteitsgebouw met parking langs de Schapenstraat. Door deze verruiming kan de nieuwe campusontwikkeling gekoppeld worden aan de uitbreiding van een groen Dijlepark en aan meer beleving langs de Dijle. Het creëert bovendien een betere ruimtelijke invulling, gebundelde parkeeroplossingen en een sterker netwerk voor voetgangers en fietsers. Zo maakt de Redingenstraat deel uit van het ‘Dijlepad’, een bijna conflictvrije route voor langzaam verkeer van de Campus Arenberg, doorheen de binnenstad, tot aan Vaartkom. Om dat alles te kunnen realiseren, moeten de huidige bouwvoorschriften (BPA) aangepast worden in een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan.

Na de gemeenteraadsbeslissing van 27 november werd het definitieve RUP en het advies van de Gecoro aan de deputatie en het departement bezorgd. Die hebben 45 dagen dagen de tijd om het RUP eventueel te schorsen of te vernietigen. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten