Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Herontwikkeling site AZ Delta Roeselare start vanaf september

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude ziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. In de zomer van 2025 zou begonnen worden met de wederopbouw, in 2028 zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

BKBC - 2024-07-15T150649.603
ION en Coussée Bouw & Project

De site van het voormalig Heilig Hart-ziekenhuis is gelegen pal in het centrum van Roeselare, maar lag er sinds de verhuis van het ziekenhuis mistroostig bij. Zowel de buurtbewoners, als het stadsbestuur zijn dus maar wat verheugd dat de ontwikkeling van ’t Groen Hart in een stroomversnelling komt.

Projectontwikkelaars ION en Coussée Bouw & Project zetten eind september de sloopkogel tegen de oude gebouwen. Aansluitend starten ze met de opbouw van de eerste drie fossielvrije aaneensluitende woonvolumes die 60 private appartementen zullen omvatten alsook een woonzorghotel met 110 studio’s, 27 assistentiewoningen en een zorgvilla met 20 studio’s voor personen met een beperking, voor mede-investeerder en zorgpartner Zorggroep H. Hart uit Kortrijk. Alle gebouwen worden op een lokaal warmtenet aangesloten. 

De zuidelijke vleugel van het oude AZ Deltaziekenhuis wordt gevrijwaard van de sloop en herontwikkeld tot een duurzaam woonproject.

Groene corridor

Waar de site nu hoofdzakelijk uit beton bestaat, wordt deze met de komst van ’t Groen Hart voor 72 procent onthard. De internationaal gerenommeerde landschapsarchitecten van West8 vormen de gebetonneerde site om tot een woonwijk met een nagelnieuw openbaar stadspark van twee hectare groot. De wagens van de toekomstige bewoners en bezoekers krijgen ondergronds een nieuw plekje. Via een lift zullen de 180 parkeerplaatsen, verdeeld over twee ondergrondse verdiepingen, verbonden worden met het gebouw. Het ontwerp voor de drie woonvolumes kwam tot stand bij het Kortrijkse architectenbureau Linklab.

BKBC - 2024-07-15T150708.834
ION en Coussée Bouw & Project
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten